Discussie community Beste Parkleakers,

De pretparkcommunity is er al heel lang. De eerste bekendste server was walibicraft.eu door Sjaak. Daarna werd het snel gevolgd door EftelingCraft wat nu SprookjesCraft is.

Nu weet ik dat dit geen leak is maar ik zou graag een discussie willen starten waarom er nou wel of geen community er is. Want de enige bekende servers zijn SprookjesCraft, DroomCraft en Craftventure. Voorderest zijn er amper servers waar iemand iets van af weet. Dus ik vroeg me af, is er nog wel een community?
4
Rapporteren 24 reacties | 774 weergaven
Reacties Hieronder kan je een anonieme reactie plaatsen, je krijgt een random naam toegewezen deze koppelen we aan je IP address.

Reactie:


AlexModelAfkraker op 25 May 2019 10:40
Ik wacht nu gwn op Hytale, die hebben veel betere technologieën dan Minecraft. Ik ben zelf moe met dit spel geworden. De developers maken nieuwe MC versies niet meer interessant genoeg met goede verbeteringen en technologische.

StouteJoch op 17 May 2019 20:01
@Cringedeveloper heeft btw wel gelijk ¯\_(ツ)_/¯

StouteJoch op 17 May 2019 19:58
* nakt SC map * , *SC klaagt er over (terecht)* , mick: *surprised pickachu face*

SchimmelKaas op 17 May 2019 19:50
Ja hahaha al gebruik je SC map dan ben je wel beetje dom

Kaaseter101 op 17 May 2019 17:04
@persoon.java omdat jij de sc map hebt en aanpast oetlul. Dat heb je zelf al meerdere keren toegegeven.

persoon.java op 17 May 2019 08:49
@WANTSKRIPT Alle kleine efteling servers worden meestal door SC kapot gemaakt daarom blijven die niet zolang open of nooit afgemaakt ik ben bezig met en Eigen server Ruigcraft. SC heeft mij all meerdere keren bedreigd etc met juridishe shit maar ik blijf door gaan..

Cringedeveloper op 14 May 2019 22:14
Bwa, tis nou niet zo dat ik vrienden ben met bv de eigenaar van craftventure. Tis eigenlijk gewoon een groep ja

SchimmelKaas op 14 May 2019 21:01
Ja maar we hebben nu wel een discussie over de parken. Maar noemen jullie dit wel nog een community? Is het niet gewoon een vriendengroep geworden?

Cringedeveloper op 14 May 2019 19:16
@Tandenstoker ach iedereen weet ondertussen toch wel wie ik ben, idk mag geweten worden. Zolang ze maar niet denken dat ik alles met slechte bedoelingen doe of zeg. Tis meestal gwn men ongezouten mening 🤷

Cringedeveloper op 14 May 2019 19:15
Heel wat mensen zeggen ook "we doen het voor het plezier.". Ja logisch, je moet der altijd plezier aan hebben. Maar als je het dan ALLEEN voor het plezier doet moet je niet overal met social media gaan gooien. Mocht ik dan toch eens in een ds terechtkomen die niet zo enorm vaak is gedeeld, verwacht ik wel dat ze dat ff aangeven. Ik heb mijn tijd van "mensen helpen" ooit al wel eens gehad, maar ik zie het nut van rechtstreeks helpen er niet meer in als het toch flopt en stopt. Kort samengevat: Reageer je normaal en aanvaard je kritiek: ✓ , Reageer je als een twaalfjarige en verwerp je dat: X

Cringedeveloper op 14 May 2019 19:10
@Schimmelkaas Klopt, weet je waarom ik dat doe? Omdat ik wel eens wil weten en testen hoe ze reageren als ze de volle lading krijgen. Als ze dan gewoon normaal antwoorden en effectief de kritiek opnemen ipv afweren, dan zie ik er al heel wat potentie in. Maar als ze dan enorm kinderachtig gaan doen en muten, kicken of bannen omdat ze niet tegen de kritiek kunnen sorry hoor maar dan negeer je best wel eens hetgene wat je kan redden. Ze komen ook overal te snel mee af, stap voor stap is moeilijk voor sommigen...

Tandenstoker VIP op 14 May 2019 17:17
Wel mooi dat iedereen hun eigen park “goed” noemt onder deze post. Valt ietsjes te veel op mennekes :Kermit:

MinecraftLover69 op 14 May 2019 14:24
l.

IWANTSKRIPT op 13 May 2019 23:20
Al jaren worden er parken gebouwd waar je later nooit meer iets van hoort waardoor Droomcraft, Sprookjescraft nog altijd de enigste blijven. Dat komt omdat die er vanaf het begin waren en sprookjescraft een kickstart van EGK gekregen heeft en Droomcraft natuurlijk door Vincent zijn youtube kanaal zijn bekendheid gekregen. Zintuigencraft had btw nog wel wat kunnen worden maar die zijn intussen ook gestopt helaas.

SchimmelKaas op 13 May 2019 21:08
Ik vind dat nieuwe parken geen ruimte krijgen om zich eigen bekend te maken. Mijn mening en wat ik zie is dat stafleden van FantasieCraft kleine servers toch wel weer zwart maken. Daarmee bedoel ik dus dat je nieuwe servers niet direct hoeft af te zeiken maar ook ruimte geeft om te laten zien wat ze zijn.

Cringedeveloper op 13 May 2019 20:04
Zonder egoïstisch te willen zijn, FantasieCraft en Craftvalley zijn best goede voorbeelden. Zijn eigenlijk best professionele servers als je het mij vraagt: ze doen custom, dus oneindig veel uitbreidingsmogelijkheden en geen richtlijnen van uit het echt. Ze weten beide hoe ze met de social media van het park om moeten gaan. Ze hebben beide gewoon mooie en originele bouwwerken,... Mij hoor je echt niet klagen hoor over zo’n parken. Originaliteit is een belangrijke factor voor mij... 2/2

Cringedeveloper op 13 May 2019 20:01
Der is een community, alleen wordt die zodanig verkracht door kinderen die denken dat ze alles zijn terwijl ze afkomen met de honderdste Walibi of Eftelingmap... die dan vervolgens weer stoppen omdat ze DE KRITIEK NIET AANKUNNEN!? Ja daag, als je achtbaantjes wil gaan maken met powered rails doe je dat maar lekker in singleplayer maar val ons dan ook niet aan met ‘’Join onze discord en volg ons op twitter’’ etc. Wat dus de sterke community van wat het ooit was enorm zwak maakt, vind ik persoonlijk enorm zonde. Zou ook graag meer parken zien die toch een beetje creatief zijn... 1/2

SCLover23 op 13 May 2019 19:43
walibicraft is slecht

Error404 op 13 May 2019 17:52
Nou ja, door de recentste sneakpeeks van ConjureCraft op Instagram denk ik ook wel dat dat een goed park kan worden, al heb ik er enkele posts over geplaatst die een beetje nadelig klinken.

piepert op 13 May 2019 17:46
naar mijn mening is Walibicraft ook een goede server hoor. Is alleen nog niet geopend

HyskeerionLover op 13 May 2019 16:53
@effectenmaker bijna elk park dat een beetje wat volgers heeft haalt dat bij een beta, daar is niks speciaals aan

UnicornBarf op 13 May 2019 15:32
De comunity is niet dood allen niemand kan goede parken maken

EffectenMaker op 13 May 2019 14:46
Ja maar 't zijn ook de enige 3 Nederlandse servers die open zijn. In Amerika heb je maar 2 grote servers: Palace Network en MCParks. Ergens heeft het ook te maken met hoe het team van een server is. Ik denk dat ToverlandMC ook bij het lijstje van servers kan worden gevoegd. Alleen al de bèta trok al 39 man op 1 dag, dat halen CV en SC alleen als er iets opent.

MinecraftLover69 op 13 May 2019 07:50
hij heeft gelijk